”Laatu on ollut hyvää ja toimitukset ennustettavia”

Innojokin kokemuksia Aikolonista

Aikolon toimittaa valaisinvalmistaja Innojokille erilaisia tyhjiö- ja lämpömuovattavia muoviosia, kuten esimerkiksi valaisinkupuja ja varjostimia.

Toteutuksen ja toimituksen lisäksi Aikolon on aina tarvittaessa mukana myös osien suunnittelussa. Innojok arvostaa Aikolonin laatua sekä hyvää toimitusvarmuutta nopeillakin aikatauluilla.

Monet tuntevat Innojokin ja Innojokin valaisimet paremmin yrityksen Innolux-tuotemerkistä. Yksi esimerkki Innoluxin tunnetuimmista valaisimista on klassikkovalaisin Lokki, joka on yksi Suomen suosituimmista valaisimista.

– Asiakkaitamme ovat sadat jälleenmyyjät ympäri Suomen ja maailman yhteensä 20 maassa, summaa Innojokin tuotekehityspäällikkö Joel Klemetti.

Arvokasta apua tuotekehitykseen

Pari vuotta sitten Innojokin tuotantoon tuli yhdellä kertaa isompi erä valaisimia, joita varten kilpailutettiin muoviosien toimittaja. Kilpailutuksen perusteella Innojok päätyi valitsemaan yhteistyökumppanikseen Aikolonin.

– Aikolon on meidän suurin tyhjiö- ja lämpömuovattavien muoviosien toimittajamme. Heiltä tulee valaisimiimme paljon valaisinkupuja ja varjostimia. Olemme olleet tyytyväisiä, sillä laatu on ollut hyvää ja toimitukset ennustettavia, Klemetti kertoo.

– Tuotekehityksen suhteen yhteistyö on ollut jouhevaa ja mutkatonta. Uusia tuotteita kehittäessä on arvokasta, että alkuvaiheessa voi ottaa puhelun alihankkijalle ja kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä. Voi esimerkiksi selvittää, että mitä joku suunnittelupöydällä oleva asia tarkoittaisi käytännössä siellä tuotannossa, Klemetti jatkaa.

Nopeaa ja varmaa toimintaa

Erityistä kiitosta Aikolon saa Klemetiltä nopeudestaan. Hyvänä esimerkkinä tästä toimivat syksyn 2018 Habitare-sisustusmessut, missä Innojokilla oli esillä uusia tuotteita. Vielä pari viikkoa ennen messuja Innojokilla ei ollut muoviosia uusiin valaisimiin. Aikolon teki muotin ja tarvittavat valaisinkuvut todella nopeasti.

– Sen ansiosta saimme messuille hyvät, lähes tuotantokappaleet näytille. He vastasivat nopeaan tarpeeseemme niin, että saimme tavaran ajoissa. Vielä viimeisenä iltana ennen messuja minä olin valaisimia rakentelemassa, mutta näytille ne silti saatiin, Klemetti kiittelee.

– Tämän tyyppiset alihankkijat ovat kyllä kullanarvoisia. Sekä tuotekehityksen että ostajan kannalta on tärkeää, että on tällaisia alihankkijoita, joiden laatu ja toimitusvarmuus ovat hyvät, Klemetti kuvailee.

Tästä pääset Innoluxin sivuille!

Tämän asiakastarinan on toteuttanut puolueettomasti Suomen Asiakaskokemukset Oy.

 • Muovimateriaalin valintaopas

  Muovimateriaalin valintaopas

  Oppaan avulla:

  • Opit 11 eri kriteeriä, joiden avulla tehdään muovimateriaalin valinta.
  • Opit systemaattisemman tavan valita oikea muovimateriaali kohteeseen.
  • Teet parempia ja onnistuneempia materiaalivalintoja.

  HOX! Aiheesta on tehty myös video, pääset katsomaan sen tästä linkistä (kesto 14:45)!

  Lataa opas

 • Lasin ja muovin vertailu

  Lasin ja muovin vertailu

  Oppaassa vertaillaan lasia ja lasinkirkkaita muovilevyjä

  • yleisesti käytetty floatlasi 4mm vahvuisena
  • pinnoittamaton Akryyli (PMMA) 4mm vahvuisena
  • pinnoittamaton Polykarbonaatti (PC) 4mm vahvuisena
  • lisäksi joitakin mainintoja pinnoitetuista PMMA ja PC levyistä (4mm vahvuisina)

  Vertailussa on mukana viisitoista eri ominaisuutta sekä lopuksi yhteenveto tuloksista.

  HOX! Olemme tehneet aiheeseen liittyviä Muovikoulu testaa videoita:

  Lataa vertailu

 • Suunnittelijan & Ostajan tarkistuslista

  Suunnittelijan & Ostajan tarkistuslista

  Tarkistuslistan avulla:

  • Säästät aikaa ja rahaa, kun tiedät, mitkä asiat tulee olla tiedossa ennen muoviosien valmistamista tai hankkimista.
  • Opit suunnittelemaan hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia koneistusosia, kun tiedät, mitkä asiat tulee ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

  Listassa käydään tiivistetysti läpi kahdeksan kohtaa, jotka tulisi ottaa huomioon muoviosien suunnitteluvaiheessa tai niiden hankinnassa.

  HOX! Aiheesta on tehty myös video, pääset katsomaan sen tästä linkistä (kesto 11:04)!

  Lataa tarkistuslista