Kuljettimet

Kuljetus- ja kuljetinteknologian muovimateriaalit

Muovimateriaaleja käytetään nykyisin erittäin yleisesti kaikkialla koneenrakennuksessa. Kuljetinteollisuus on tästä erinomainen esimerkki.

Kuljettimia käytetään muun muassa energia-, metsä-, elintarvike- ja panimoteollisuudessa.

Energia- ja metsäteollisuudessa niillä kuljetetaan hiiltä, tuhkaa, puuta, haketta ja pellettejä. Olosuhteet ovat ankarat, sillä lämpötila vaihtelee -40⁰C – +60⁰C välillä ja mekaaninen rasitus on kovaa.

Elintarvike- ja panimoteollisuudessa ulkoiset olosuhteet eivät ole yhtä vaativat, mutta linjanopeudet ovat sitäkin suuremmat.

MUOVIMATERIAALIEN VAHVUUDET

 • erinomaiset liukuominaisuudet
 • pieni kitkakerroin
 • hyvä kulutuskestävyys
 • hyvä kemiallinen kesto
 • alhainen hinta
 • itsevoiteleva
 • saatavana myös antistaattisena ATEX-tiloihin

KÄYTTÖKOHTEET

 • liuku- ja ketjujohteet
 • kaarevat johteet
 • ketju- ja vetopyörät
 • liukulaakerit
 • ruuvikuljettimet
 • ohjainrullat ja taittopyörät

Kuljettimissa käytettävät yleisimmät materiaalit ja niiden ominaisuudet

PE 1000

Erittäin suurimolekyylinen, seostamaton puhdas polyeteeni. PE 1000 on polyeteenilaaduista liukkain, kovin, parhaiten kulutusta kestävä ja mittatarkkuudeltaan paras. Materiaali soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää kulutuksen kestävyyttä sekä pientä kitkakerrointa.

Ominaisuudet

Erinomainen kulutuskestävyys, hyvät liukuominaisuudet, pieni kitkakerroin, hyvä kemiallinen kestävyys, ei vedenimeytymistä, hyvä koneistettavuus, isku- ja murtolujuus.

Perusvärit

Luonnonvalkoinen, musta, vihreä

PE 1000 R (regeneroitu)

Erittäin suurimolekyylinen polyeteeni. Regeneroitu muovi, jonka raaka-aine pohjautuu suurelta osin kierrätettyyn materiaaliin. Sen vuoksi PE 1000 R on kustannustehokkaampi vaihtoehto verrattuna puhtaaseen materiaaliin, mutta kulutuskestävyydeltään hieman heikompi.

Ominaisuudet

Erinomainen kulutuskestävyys, hyvät liuku- ja hankausominaisuudet, hyvät mekaaniset ominaisuudet sekä kustannustehokkuus.

Perusvärit

Vihreä, musta

PE 1000 MoS2

Jatkojalostettu polyeteeni. Molybdeenisulfidi-lisäaineen (MoS2) ansiosta materiaalin kulutuksenkestävyys on huomattavasti tavanomaista parempi. Materiaalia suositellaan kovaa kulutusta vaativiin kohteisiin.

Ominaisuudet

Suuri mekaanisen kuorman kantavuus, tavanomaista parempi kulutuksen kesto, tavanomaista paremmat liukuominaisuudet, suuri murto- ja iskulujuus sekä hyvä kemiallinen kestävyys.

Perusvärit

Grafiitinharmaa

PE 1000 ATEX

Erittäin suurimolekyylinen polyeteeni. Materiaali on kehitetty erityisesti räjähdysherkkiin tiloihin, joissa vaaditaan ATEX-hyväksyntää.

Ominaisuudet

Hyvä kulutuskestävyys, suuri murto- ja iskulujuus sekä hyvä kemiallinen kestävyys.

Johtaa sähköä. Materiaali on TÜV Nordin hyväksymä (Test Record No.YEX 550794).

Perusvärit

Musta

PA 6 G OIL

Valettu polyamidi, johon on seostettu öljyä voiteluaineeksi. Öljyn ansiosta materiaalin kitkakerroin on jopa 50 prosenttia pienempi ja kulutuskestävyys noin viisi kertaa suurempi kuin tavanomaisten polyamidien. Öljyseosteinen polyamidi soveltuu parhaiten kohteisiin, joissa kulutus on jatkuvaa.

Ominaisuudet

Itsevoiteleva, erinomainen kulutuskestävyys, pieni kitkakerroin, suuri sitkeys ja iskunkestävyys, hyvä mittatarkkuus sekä erinomaiset liukuominaisuudet.

Perusvärit

Musta, keltainen, luonnonvärinen

Käyttökohteet

KETJUJOHTEET

Toimitamme ketjujohteita myös muista materiaaleista kuten PA 6 G + Oil, POM ja PEEK.

KULUTUSNAUHAT

Kulutusnauhat PE 1000 vihreänä, valkoisena ja mustana. Lyhyellä toimitusajalla saatavana leveydet 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 ja 55 mm. Muut leveydet ja paksuudet kysyttäessä.

Rullapituudet
2 mm = n. 80 m
3 mm = n. 54 m
4 mm = n. 40 m
5 mm = n. 32 m
6 mm = n. 27 m

RUUVIKULJETTIMET

Toimitamme muovisia kuljetinruuveja asiakkaan tarpeiden mukaan. Yhteistyökumppanillamme Wefapressilla on vuosikymmenten kokemus ruuvien suunnittelusta.

 1. erottelu, asettelu
 2. asettelu, pysäytys
 3. 90° kääntö
 4. ryhmittely
 5. lajittelu