Muovin laserleikkaus ja -merkintä

Laserleikkaus on nopea tapa leikata muovilevyjä viimeistellysti. Lasermerkintä puolestaan on kustannustehokas tapa yksilöidä muovituotteita.

Lasermerkintä

Lasermerkintä on nopea ja kustannustehokas menetelmä muovituotteiden merkitsemiseen. Lasermenetelmällä saadaan kestävät merkinnät muovimateriaaleihin. Merkinnän avulla materiaali voidaan jäljittää esimerkiksi elintarvike- ja lääketeollisuuden vaatimusten mukaisesti.

Tuotteen yksilöinti onnistuu esimerkiksi kuvalla, tekstillä, logolla, QR- tai viivakoodilla. Myös vaativat merkinnät saadaan kohdennettua ja toteutettua tarkasti tuotteeseen asiakkaan tarpeiden mukaan. Lasermenetelmällä saavutetaan kestävä merkintä kappaleeseen, eivätkä muuttuvat tai vaativat olosuhteet heikennä merkintöjen pysyvyyttä tai luotettavuutta. Lasermerkintä on myös ympäristöystävällinen tapa merkitä tuotteita, eikä siinä käytetä kemikaaleja tai muita lisäaineita.

Laserleikkaus

Muovilevyä voidaan leikata muotoon laserilla. Se on kustannustehokas ja siisti tapa erittäin tarkalle muovin leikkaustulokselle. Muodot, jotka voidaan piirtää viivoiksi, on mahdollista työstää laserilla. Laser tekee levyyn kiiltävän ja siistin leikkuureunan.

Muovimateriaaleja voidaan myös kaivertaa eli rasteroida ja tehdä merkintöjä. Lasermerkkaus on nopea ja kustannustehokas tapa tuotteiden merkitsemiseen ja materiaali voidaan jäljittää elintarvike- ja lääketeollisuudenkin vaatimusten mukaisesti.


Käyttökohteita

  • logot
  • kuvat
  • tekstit
  • numerosarjat
  • QR- ja viivakoodit


Cajo Lyra laserjärjestelmä

Cajo Lyra laserleikkurin avulla tuotteiden leikkaaminen sekä yksilöinti ja sarjanumerointi onnistuu helposti ja nopeasti saavuttaen viimeistellyn lopputuloksen. Laserjärjestelmä on suunniteltu suurten pintojen merkintään. Järjestelmän avulla saavutetaan joustava ja laadukas tasomaisten pintojen kuviointi ja merkintä. Lisäksi muovituotteet saadaan työstettyä tarkalla leikkauksella.

Merkattavan ja työstettävän kappaleen maksimi koko 20 x 1200 x 2400 mm toistotarkkuuden ollessa 0,1 mm.


Soveltuvan muovimateriaalin valinta

Kaikki muovimateriaalit eivät sovellu laserleikkaukseen. Materiaalivalinnassa huomioidaan aina asiakkaan tarpeet sekä käyttökohteen erityispiirteet. Aluemyyjämme auttavat valitsemaan sopivimman muovimeteriaalin käyttökohteeseesi.


Yleisimmät lasermerkittävät materiaalit

Yleisimmät laserleikattavat materiaalit