| Uutinen

Vantaan uusi tyhjiömuovauskone mahdollistaa isompien tuotteiden valmistamisen


Vantaan tuotannon konekantaan saatiin vahvistusta, kun käyttöön otettiin Illig UA 225 ED tyhjiömuovauskone, jonka maksimi muovauskoon pinta-ala on 2200 mm x 1200 mm ja korkeus 700 mm.

Koneen levynsyöttö automatiikka nopeuttaa varsinkin isompien sarjojen tuotantoa. ”Levyt lastataan nostoautomaattiin, joka automatiikalla siirtää levyn ja nostaa lämmityspaikalle muovausaukon kohdalle. Aiemmin tämä tehtiin manuaalisesti.” kertoo Pasi Salonen, joka toimii Aikolonilla lämpö- ja tyhjiömuovauksen tuotepäällikkönä. ”Lisäksi käyttöjärjestelmä on päivitetty Siemensin nykyaikaiseen systeemiin, joka mahdollistaa monipuolisen käytönohjauksen.” – hän sanoo.

Aikolonin vahvuus tyhjiömuovauksessa tulee esille nimenomaan siinä, että toiminta on erittäin asiakaslähtöistä. ”Olemme asiakkaan mukana koko prosessin ajan: suunnittelu, ideointi, protosarjojen tekeminen ja tuotekehitys tehdään yhdessä asiakkaan kanssa, asiakkaan tarpeiden mukaisesti.” kertoo Vantaan yksikön tuotantopäällikkö Jukka Kastikainen. ”Nyt ennestään hyvän osaamisen tueksi on tullut vielä isompi kone.” – hän lisää.

Lisätietoja: