| Uutinen

Uuden tuotantolinjamme rakennustöiden edistyminen


Uuden tuotantolinjamme (uutinen 2.12.2021) rakentaminen on edistynyt suunnitelmien mukaisesti. Manuaalipinnoituslinja otettiin käyttöön jo viime kesänä, nyt olemme saaneet myös lämpömuovaus- ja laminointifasiliteetit käyttöön ja olemme valmistaneet joitakin mallikappaleita älylasituksiin. Tällä hetkellä tuotantolinjan rakennustyöt keskittyvät automatisoituun pinnoituslinjastoon.

Manuaalipinnoituslinjalla voidaan tehdä myös piensarjatuotantoa ja sillä on jo valmistettu asiakastuotteita sekä kehitetty pinnoituksen tuotantomenetelmää asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

Laminointipuolella on valmistettu turvalasituksia metsäkone toimialan yritykselle. Lisäksi olemme valmistaneet laminoituja mallikappaleita, joihin on integroitu Gauzyn ja LUMINEQ®:n kalvo- ja näyttöteknologiaa. Myös lämpömuovauksia on tehty sekä ajoneuvopuolelle että veneteollisuuteen”, kertoo liiketoiminnan kehitysjohtaja Martti Hahtonen.

Myös RICOH digitaalinen tasotulostin on saatu käyttöön. Sillä voimme tulostaa digitaalisesti esimerkiksi logoja, rasterointeja, numerosarjoja sekä tekstejä muovilevylle.

”Automatisoidun pinnoituslinjaston yhteyteen on valmistunut silkkipainolinjasto, jonka testaaminen on aloitettu. Lisäksi automaattipinnoituslinjaston kuljettimelle on tehty ensimmäinen koekäyttö ja kuljetin toimii niin kuin pitääkin”, kertoo tuotannon kehitysinsinööri Tuomas Moilanen.

”Myös robotit ja pinnoitukseen liittyvä kemikaalien käsittelyaineisto on saapunut ja sitä asennetaan parhaillaan. Lisäksi robottien asentaminen on käynnissä. Toukokuun aikana linjastolla jatketaan koeajojen tekemistä sitä mukaa, kun linjaston eri osat valmistuvat”, Tuomas jatkaa.

Rakentaminen etenee vauhdilla ja sitä on ollut tekemässä suomalaisia ja kansainvälisiä ammattilaisia. Kaikki tuotantoon kuuluvat erilaiset laitteet on suunniteltu nimenomaan tähän Aikolonin tuotantolinjaan ja niiden asentaminen on vaatinut kyseisten laitteiden asiantuntijoiden osaamista.

Lisätietoja antavat:

Martti Hahtonen
Liiketoiminnan kehitysjohtaja
044 728 5008

Tuomas Moilanen
Tuotannon kehitysinsinööri
040 482 8262