| Uutinen

HARVEY-MYRSKYN VAIKUTUKSIA MUOVITEOLLISUUDELLE


Polymeerien tuotanto Pohjois-Amerikassa
Polymeerien tuotanto Pohjois-Amerikassa

Yhdysvalloissa Meksikon-lahdella pyörineen Harvey-myrskyn vaikutukset ovat suuret öljyjalostusteollisuudelle ja sitä kautta muoviteollisuudelle. Suurin osan Yhdysvaltojen öljynjalostusteollisuudesta sijaitsee myrskyalueella. Käytännössä tuotannon käynnistäminen useilla alueilla on vielä vaarallista ja kulkuyhteydet kuten tiet ja rautatiet ovat tulvien alla.

Eteenin ja propeenin vienti tuolta alueelta Eurooppaan ja muualle maailmaan on toistaiseksi pysäytetty. Tulevina viikkoina yhdysvaltalaisten muovien valmistajien raaka-aineiden kysyntä tulee kasvamaan poikkeuksellisen paljon, ja tämä aiheuttaa merkittävää turbulenssia muovimarkkinoilla ja mitä todennäköisemmin hintojen nousua toimitusvaikeuksien lisäksi.

USA:n polyeteenin tuotannossa yli 50 % HDPE:n, yli 25% LLDPE:n ja yli 20% LDPE:n sijaitsee myrskyalueella. Yli 55% polypropeenin tuotannosta on pysäytetty ja PVC:n tuotannostakin lähes 20%. Suuria ongelmia on myös PC:n ja PA:n raaka-aineiden tuotannossa. Harvey-myrsky etenee edelleen ja se aiheuttaa tuhoja myös Beaumontin, Port Arthurin ja Lake Charlesin tuotantoalueilla. Jo tässä vaiheessa on selvää, että tuotantoja ei pystytä jatkamaan vielä useaan päivään, mutta pahimmassa tapauksessa tuotannonkeskeytys voi jatkua useita viikkoja. Seuraamme tilannetta päivittäin. Liitteenä PIE:n uusin tiedote aiheesta.

PIE tiedote

Marko Koljonen

Myyntijohtaja

Aikolon Oy

Lähde: Plastics Information Europe