| Uutinen

Aikolonin huippumoderni tuotantolinja on otettu käyttöön


Oulussa sijaitsevan Aikolon Oy:n uudelta tuotantolinjalta on toimitettu ensimmäiset tilaukset asiakkaille.

Uudella tuotantolinjalla kirkkaat muovilevyt pintakäsitellään kovapinnoitteella, joka parantaa muovin iskun kestävyyttä, naarmuuntumisen kestävyyttä, kemikaalien kestoa sekä sään kestoa. Nämä Aikon® tuotteet ovat erittäin korkealaatuisia kirkkaita muovilevyjä vaativiin käyttökohteisiin. Lisäksi lasia puolet kevyemmät kirkkaasta muovista valmistetut lasitukset ovat ekologinen valinta.

Uudella tuotantolinjalla laadun mittaus ja prosessinvalvontajärjestelmät ovat automatisoituja. Näin uusin teknologia varmistaa jo prosessissa korkean ja tasaisen laadun.

”Tuotantolinjalla käytetyn konenäön avulla voimme valvoa tuotteiden laatua tarkasti. Linjaston laatuparametrit ja mittaukset tallennetaan, josta on hyötyä sekä meille että asiakkaillemme. Automatisoitujen testien lisäksi teemme myös mekaanisen ja kemiallisen kestävyyden varmistavia ns. tuhoavia testejä. Optista laatua voimme mitata mm. DIN 52305 -standardin mukaisesti,” kertoo laatuspesialisti Panu Vanninen.

Uudella tuotantolinjalla käytetään Kiertokaaren jalostamaa biokaasua muun muassa pinnoitusprosessissa käytettävien uunien lämmittämiseen. Biokaasua valmistetaan Ruskossa biojätteestä ja puhdistamolietteestä, joten jokainen lajiteltu biojätemurunen päätyy Kiertokaaren toimialueella todelliseen hyötykäyttöön. Toimitusjohtaja Martti Hahtonen kertoo, että biokaasun valinta on yksi osa vastuullista liiketoimintaa, energiatehokkuuden parantumisen lisäksi hiilijalanjäljen pienentäminen oli kannustavana perusteena päätökselle. Etuna oli toki myös se, että Kiertokaaren tarjoama biokaasuverkosto oli lähellä. ”Pyrimme jatkuvasti kehittämään entistäkin vastuullisempia tapoja toimia. Läpinäkyvien muovien valmistamisen hiilijalanjälki on kaikkiaan huomattavasti matalampi kuin lasin, ja biokaasun käyttö madaltaa sitä entisestään,” toteaa Hahtonen.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Aikolon Oy:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Uuden tuotantolinjan myötä uutta henkilöstöä tarvitaan ja parin seuraavan vuoden aikana henkilöstömäärä kasvaa investoinnin ansiosta parilla kymmenellä.

Takaisin

Lisätietoja antaa

Martti Hahtonen

Toimitusjohtaja
Martti Hahtonen

020 779 0043