| Uutinen

Aikolon Oy on mukana Koenigsegg Extreme Tech Clubin toiminnassa


Koenigsegg Regera superauto oli näytteillä tilaisuudessa
Koenigsegg Regera superauto oli näytteillä tilaisuudessa

Koenigsegg Automotive AB on maailman johtava huippusuorituskykyisten mega-autojen valmistaja, jonka lähtökohtana on uudenlainen ajattelu, äärimmäinen suorituskyky ja ajaton muotoilu, joka erottuu muista. Koenigsegg yhdessä Polestarin, Lightyearin, Marell Boatsin, NEVS:n ja Aurobayn kanssa keräsi yrityksiä Suomesta, Ruotsista, Sveitsistä, USA:sta, Alankomaista, Puolasta, Kanadasta, Japanista, Liettuasta ja Saksasta innovoimaan uutta teknologiaa tuotteisiinsa.

Tammikuun viimeisellä viikolla kehitysjohtajamme Tuomas Moilanen ja Aikon® erikoislasitusratkaisujen tuotepäällikkö Panu Vanninen olivat mukana kaksipäiväisessä tapahtumassa, jossa etsittiin uusia ratkaisuja energiatehokkaampiin rakennelmiin autoalalla.

Koenigsegg Regeran tuulilasi on huomattavasti tavallisen auton tuulilasia kaarevampi

Aivoriiheen kerättiin useita satoja ideoita rangen eli ulottuvuuden kasvattamiseen moninkertaiseksi. Niistä konseptoitiin tapahtumaan kuusi klusteria, jotka konkretisoitiin alustavasti tuotteiksi, hinnoiteltiin ja aikataulutettiin. Tämän lisäksi Aikolon ja Betterfrost Technologies -yritys yhdessä konseptoivat mukaan myös yhden uuden tuoteinnovaation, jollaista ei polykarbonaattilasituksissa ole ennen nähty. Tämän jälkeen tapahtumassa esitellyistä seitsemästä klusterista valitaan ratkaisut kuuden kuukauden pilotointiin.

Koenigsegg Extreme Tech Clubin tarkoituksena on, että eri alojen yritykset eri maista löytävät toisensa ja tekevät uusia innovaatioita sekä yhteistyötä yli rajojen. Oulun Automotive Clusterista siinä on mukana Aikolonin lisäksi Tactotek, Siili Auto, Unikie, Flexsound ja New Cable Corporation.

Kerromme lisää korkealuokkaisten lasitusratkaisujen tulevaisuudesta projektin edetessä.

Lisätietoja aiheesta antavat:

Aikon® tuotepäällikkö Kehitysjohtaja
Panu Vanninen Tuomas Moilanen
p. 020 779 0059 p. 040 482 8262