| Uutinen

Aikolon Oy investoi kymmenen miljoonaa euroa maailmassa ainutlaatuiseen tuotantolinjaan


Aikolonin pinnoituspuolen puhdastiloissa käytetään suojavarusteita. kuva: Mikko Törmänen
Aikolonin pinnoituspuolen puhdastiloissa käytetään suojavarusteita. kuva: Mikko Törmänen

Uusi tuotantolinja mahdollistaa monelle suomalaiselle laitevalmistajille sellaisten tuotteiden valmistamisen, joka ei aikaisemmin ole ollut kotimaassa kustannustehokasta tai edes teknisesti mahdollista. Uuden huipputeknologisen tuotantolinjansa avulla Aikolon pystyy tarjoamaan asiakkailleen kaikki muovin työstämiseen, pinnoittamiseen sekä merkintään liittyvät palvelut yhdestä paikasta automatisoidusti, kun tähän saakka muovi on pitänyt työstää muotoon yhdessä paikassa ja pintakäsitellä toisessa. Vastaavaa kokonaisvaltaista tuotantolinjaa ei ole missään muualla maailmassa.

Uusi tuotantolinja parantaa merkittävästi lopputuloksen laatua ja kustannustehokkuutta sekä mahdollistaa energiatehokkaammat lasia korvaavat ratkaisut. Lasia puolet keveämmät muovit ja niiden energiatehokkuus koko tuotantoketjussa, pienentävät merkittävästi tuotteiden hiilijalanjälkeä.

Aikolonin liikevaihto on ennen projektin aloitusta 12M€ ja henkilömäärä 60. Aikolon hakee kovaa kasvua maailmalta ja sen tavoitteena on kolminkertaistaa liikevaihto lähivuosina. Tuotantolinjaan tehty kymmenen miljoonan euron investointi on pk-yritykselle mittava ja sen arvioidaan nostavan työpaikkojen määrän noin 80:een. Alkuperäisen suunnitelman mukaan linjasto olisi jo toiminnassa, mutta koronapandemia on jarruttanut sen rakentamista joidenkin osien viivästymisen vuoksi. Laminointi- ja pinnoituslinjasto ovat jo toiminnassa ja niillä voidaan valmistaa kustomoituja asiakastuotteita. Ensimmäisiä tuotteita on jo valmistettu Suomeen ja muualle Eurooppaan. Linjaston automatisoitu osa valmistuu kevään 2022 aikana.

”Uusi linjastomme teknologioineen tuo monelle suomalaiselle laitevalmistajalle lisää kilpailukykyä ja teknologista etumatkaa. Lisäksi nämä palvelut kiinnostavat valmistavaa teollisuutta myös muulla Euroopassa. Meillä on jo nyt auki useampia neuvotteluja kansainvälisten toimijoiden kanssa muun muassa ajoneuvoteollisuudessa ja veneteollisuudessa”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja ja pääomistaja Lasse Hahtonen.

Uuden tuotantolinjan palvelut lanseerataan tuoreen Aikon-brändin alla. Uuden brändin tarkoituksena on erottua huipputeknologiallaan Aikolonin muista palveluista ja keskittyä kirkkaisiin muoveihin sekä niiden mahdollistamiin lasia korvaaviin ratkaisuihin.

”Uuden linjaston tuotteet ovat optisesti ja teknisesti korkeaa laatua, jota Aikonin slogan ‘Vision by Aikon’ pyrkii välittämään. Aikon-brändin tarkoitus on edistää Aikolonin kansainvälistymistä ja erottautua maailmalla edukseen ainutlaatuisella teknologiallaan. Lisäksi panostamme erinomaiseen asiakaspalveluun ja yhteistyöhön asiakkaiden tuotekehityksen kanssa”, toteaa myynti- ja markkinointijohtaja Marko Koljonen.

Lisätietoja antavat:

Lasse Hahtonen
Toimitusjohtaja
044 728 5010

Marko Koljonen
Myynti- ja markkinointijohtaja
040 144 0601