| Blogi

Muovikoulun kuukauden muovi: PVDF, polyvinyylideenifluoridi harva tuntee, mutta kaikki tarvitsevat sitä.


Muovikoulun kuukauden muovi: PVDF, polyvinyylideenifluoridi harva tuntee, mutta kaikki tarvitsevat sitä.

Muovikoulussa kerromme muoveista ja jaamme muoveihin liittyvää tietoa ja asiaa. Haluamme auttaa muoveista kiinnostuneita tuntemaan muovit paremmin, kertoa muovien mahdollisuuksista ja tuoda esille niiden avulla onnistuneita ratkaisuja. Muovikoulu julkaisee muovitietoa jatkuvasti, auttaa arjessa eri alojen ammattilaisia muoviin liittyvissä kysymyksissä ja järjestää tapahtumia sekä koulutuksia.

PVDF on fluorimuovi, jota voisi kuvailla arjen sitkeäksi kovien olosuhteiden kestävyysurheilijaksi. Tämä täysin myrkytön, vahvoja kemikaaleja kestävä mareriaali on sitkeää ja kestää myös hyvin kulutusta. Se toimii hyvin erinomaisesti suhteellisen korkeissakin lämpötiloissa menettämättä hyviä ominaisuuksiaan. PVDF:n käyttölämpötilat ovat -40 - +150 celsiusastetta.

Missä PVDF on käytössä?

Vastaus on, että lukuisissa paikoissa, mutta harva niitä arjessa näkee tai ymmärtää sen olevan PVDF:a. Tällaisia käyttökohteita löytyy paljon prosessiteollisuudesta, missä sitä käytetään säiliöiden vuorauksissa, putkistoissa ja koneiden osina. Myös erilaisia pesurien ja pumppujen osia valmistetaan PVDF:sta. Tyypillistä on, että näissä käyttökohteissa on joko vahvoja kemikaaleja tai korkea lämpötila tai niiden yhdistelmä. Tämä arjen sitkeä puurtaja auttaa meitä valmistamaan ihmiselle elintärkeitä kemikaaleja, lääkkeitä, lukuisia elintarvikkeita kuten kirjoittajallekin niin rakasta juustoa.

Toinen, näkymätän tapa, käyttää PVDF:a on käytännössä väritön pinnoitus. Ilman PVDF:a uusiutuvan energian tuottaminen olisi vaikeampaa, sillä sitä käytetään aurinkopaneelien pinnoituksissa. Materiaali kestää erinomaisesti erilaisia sääolosuhteita, korkeita lämpötiloja, UV-säteilyä sekä merisuolaa. Siksi on käytössä eri materiaalien pinnoitteissa muun muassa laivanrakennusteollisuudessa risteilijöiden alumiinirakenteissa sekä isoissa rakennuksissa kuten stadioneiden vuorauksissa. Bayer Münchenin kotiareena Allianz Arena on vuorattu kokonaan PVDF-levyillä. Tämä hulppea fasaadi on pinta-alaltaan 66,500 m2 ja muovattuja PVDF-levyjä siinä on peräti 2784 kappaletta.

PVDF ERITYISOMINAISUUDET

  • erittäin hyvä kemikaalien kesto
  • hyvä kuormankesto korkeissakin lämpötiloissa
  • hyvä kulutuksenkesto
  • erinomainen sään ja UV:n kesto

Tutustu materiaaliin tai kysyy lisää muovien asiantuntijoilta täällä.

Marko Koljonen

Kirjoittaja
Marko Koljonen
Myynti- ja markkinointijohtaja

020 779 0031
Sähköpostiosoite näytetään, kun sallit JavaScriptin selaimesi asetuksista.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä »

Jätä yhteystietosi niin olemme pikimmiten yhteydessä.