| Uutinen

Muutoksia Oulun kehitys- ja tuotantotiimissä


Olli Niemelä

Olli Niemelä on aloittanut menetelmäsuunnittelijana Aikolonilla maaliskuussa. Menetelmäsuunnittelijan päätehtävä on uusien nimikkeiden tehokkaan valmistusprosessin suunnittelu. Hän toimii tiiviissä yhteistyössä tuotepäälliköiden, myynnin, tuotannonjohdon ja oston kanssa. Menetelmäsuunnittelijan vastuulla on löytää tehokkain valmistusmenetelmä ja edistää valmistettavuuden laskentaprosessia proaktiivisesti. Hän tekee suunnittelun valmistusmenetelmistä, laskee koneajat ja raportoi siitä myynnille ja tarvittaessa tuotepäälliköille. Hän myös valmistaa tuotteiden valmistettavuusraportin tai ohjeistuksen tuotantomenetelmien osalta (pois lukien Aikon tuotteet).

Koulutukseltaan Olli on kone- ja tuotantotekniikan insinööri. Hän on työskennellyt aiemmin tuotantopäällikkönä lujitemuovituotanto yrityksessä sekä teknisenä myyjänä teollisuuden kunnossapitoon liittyvissä tuotteissa (lähinnä hydrauliikka ja pneumatiikka). Lisäksi hänellä on mekaniikkasuunnittelijan kokemusta yrityksestä, jossa valmistettiin putkentyöstökoneita.

”Tänne Aikolonille on ollut todella helppo tulla töihin. Työkaverit ovat olleet oikein vastaanottavaisia ja mukavia. Työ on mieluisaa ja jos jonkun asian kanssa tarvitsee apua, niin sitä kyllä saa”, kommentoi Olli omaa alkutaipalettaan Aikolonilla.

Tatu Koskinen

Tatu Koskinen on aloittanut operaattorin tehtävissä maaliskuussa. Operaattorin työtehtäviin kuuluvat mm. muovilevyjen kovapinnoitus sekä automaattisella että manuaalisella pinnoituslinjastolla sekä muovien jatkojalostaminen hyödyntäen eri muovaus menetelmiä ja teknologioita. Lisäksi työtehtävät sisältävät uusia teknologioita sisältävien muovituotteiden tuotekehitystä.

Tatulla on aiempaa työkokemusta koneurakoinnista, maataloudesta sekä metallialalta. Lisäksi hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus Aikolonin palveluksessa. Tatu siirtyi uuteen rooliinsa menetelmäsuunnittelijan tehtävästä, mutta ura alkoi vuonna 2012 koneistajana, josta hän siirtyi muutaman vuoden jälkeen suunnittelijaksi.

”Ollin alkutaipale menetelmäsuunnittelijana on alkanut positiivisesti, kiitos siitä hyvän perehdytyksen antajille. On tärkeää saada uusi tulokas alusta alkaen täysillä mukaan. Parhaimmillaan osaamisen hyödyntäminen juuri oikeassa paikassa hyödyttää niin työntekijää, kuin yritystäkin ja tähän me pyrimme Aikolonilla.
Tatun kokemus muovien työstöstä sekä muovaamisesta vahvistavat operaattorien muodostamaa tuotantotiimiä. Hänen ammattimainen otteensa tuotantolinjan ylläpitoon sekä käyttäjäkunnossapitoon ovat juuri sitä osaamista, mitä tarvitsimme linjastojen tehokkaaseen käyttöön heti koeajojen jälkeen. Alku on vaikuttanut erittäin lupaavalta ja position vaihto näyttää olevan todella onnistunut,”
sanoo kehitysjohtaja Tuomas Moilanen.

Onnea ja menestystä molemmille uusiin tehtäviin!